Video til YouTube

Video på YouTube har i over ti år vokst til å bli en svært viktig kanal. Med koblingen til Google Ads gir det ekstra muligheter til å kombinere organisk video med videoannonser - skreddersydd mot en utvalgt målgruppe.

Her går vi gjennom det som er viktig uansett om du skal gjøre det selv, ønsker litt hjelp fra oss eller at vi skal gjøre alt med filming og annonsering.

YouTube består av enorme mengder med video og har ofte lengre filmer enn på andre sosiale kanaler. I tillegg blir det på YouTube søkt etter filmer i stor grad - som har gjort det viktig å bli funnet ved søk - enten organisk eller med annonser.

 • Egen kanal med god oversikt og struktur
 • Video som treffer brukerne
 • Riktig bruk av metadata
 • Gode miniatyrbilder
 • Analyser hvor lenge filmene blir sett

Videoer på YouTube kan treffe brukere på flere måter. Noen filmer treffer godt ved at de viser deg hvordan du løser et problem eller utfører en oppgave. Andre filmer er morsomme, mens andre viser deg steder eller ting du ikke visste fra før.

YouTube lar også brukere abonnere på kanaler som gjør det mulig å bygge opp faste følgere av videoene dine.

Det er flere ting som er viktig for å lykkes med video på YouTube. En forskjell fra andre kanaler er mengden søk som gjør det viktig med metadata, og ta hensyn til variablene som påvirker rangering i søkeresultatene.

 • Fang oppmerksomheten med en gang
 • God lyd og lys
 • Tenk gjennom budskapet
 • Troverdig innhold og avsender

Men kanskje det viktigste er å teste flere videoer, gjerne samtidig og mot samme målgruppe. Da kan vi samle inn data på hva som fungerer slik at vi kan optimalisere og hele tiden lage filmer som fungerer enda bedre.

Videoene på YouTube strekker seg over hele skalaen i både kvalitet, innhold og lengde. Du står veldig fritt til å gjøre det på dine måte, men du bør tenke gjennom hva brukere vil ha og hvordan du kan skille deg ut i mengden.

Det er fullt mulig å lage video for YouTube med enkelt utstyr som f.eks. et mobilkamera, men vi ser at lyden ofte ikke blir så god da. Det kan derfor være lurt å investere i litt utstyr om du tenker å lage flere filmer.

Digital Opptur kan hjelpe deg med både å planlegge, gjøre opptak, etterarbeid og klargjøring av videoene i tillegg til distribusjon av filmene gjennom f.eks. annonsering på YouTube og digital markedsføring.

Kontakt oss for en hyggelig prat om hva du ønsker og så finner vi sammen ut av hva vi kan gjøre og hvem som skal gjøre hva.

Lurer du på noe?


  På utkikk etter lesestoff?

  Meld deg på vårt nyhetsbrev
   
  Alle rettigheter reservert 2024