Annonsering i Sosiale medier

Sosiale medier er effektive og gode kanaler for å nå ut med budskap og annonsering. Det store flertall av nordmenn bruker sosiale medier daglig, og her er det flere ulike sosiale nettverk som du bør vurdere. Det er forskjeller på målgrupper, format og bruk av de sosiale mediene som påvirker hvilke som vil være best for deg.

I tillegg er det viktig at du har en digital strategi for din tilstedeværelse på sosiale medier. Her kan vi hjelpe deg med både erfaring, analyser og workshops.

Under kan du lese mer om de største sosiale kanalene. Skulle du ha noen spørsmål er det bare å kontakte oss for en hyggelig prat.

Facebook

Facebook blir en stadig viktigere kanal for annonsering og merkevarebygging for bedrifter i Norge. Med bedre muligheter til målretting og bygging av målgrupper enn mange andre kanaler åpner det seg en rekke muligheter.

Gjennom Facebook kan du også annonsere på Instagram og i Facebook sitt Audience Network som er en samling av apper og nettsider åpnet opp for annonser fra Facebook.

Instagram

Instagram er med sin visuelle oppbygging en viktig kanal for annonsering og merkevarebygging for bedrifter i Norge. Med bedre muligheter til målretting og bygging av målgrupper enn mange andre kanaler åpner det seg en rekke muligheter.

Annonseringen på Instagram styres gjennom Facebook og disse kanalene kombineres ofte, men ikke alltid.

LinkedIn

LinkedIn har vokst til å bli verdens største profesjonelle nettverk og egner seg mer og mer som et markedsføringsverktøy.

1,2 millioner nordmenn er i dag tilgjengelige på LinkedIn (Ipsos, 2022) og de fleste virksomheter har bedriftsprofil. En god strategi på LinkedIn kan hjelpe deg med å generere leads, få trafikk inn til nettsiden og bygge din merkevare.

Snapchat

Snapchat er effektiv som markedsføringsverktøy. Kanalen og formatet egner seg svært godt for raske budskap, gjerne tilpasset en yngre målgruppe.

I Norge har i overkant av 2,8 millioner mennesker en profil på Snapchat (Ipsos, 2022). Med så mange brukere og stadig bedre muligheter til å velge hvem du skal snakke med er dette en kanal som blir stadig mer spennende.

TikTok

Siden april 2022 har antall brukere i Norge økt fra 963.000 til 1,7 millioner brukere i juli (TikTok, 2022). Flere og flere benytter seg av plattformen, ettersom mulighetene for stor organisk rekkevidde er god. Kanalen blir brukt som en underholdningsplattform, der brukerens eget materiell står i fokus. Potensialet er enormt!

Twitter

Twitter er et nettsamfunn som lar brukere dele selv og se andre sine meldinger (Tweets). Her er det 1,2 millioner brukere som benytter seg av plattformen (Ipsos, 2022). Twitter har et enormt potensiale for annonsering fordi den har  en god rekkevidde hos relevante målgrupper. I tillegg får man mye for pengene, og generelt høy klikkrate. 

Pinterest

Pinterest er et sosialt medium som i stor grad brukes for å få inspirasjon. Dette kan være inspirasjon til oppussing, interiør, mote, oppskrifter, trening og mye mer. Videoer og bilder deles som såkalte pins. Brukere kan lagre disse i ulike tavler (boards).

På Pinterest kan du både skaffe oppmerksomhet og øke interesse med bilde- og videoannonser eller du kan skaffe konverteringer og salg med konvertering- og katalogkampanjer.

Trenger du hjelp med Annonsering i Sosiale medier?

Benytt skjema under

Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Alle rettigheter reservert 2023