Video til Instagram

Video til Instagram blir stadig mer sentralt enten det er som innlegg, annonsering eller gjennom Instagram-TV (IGTV).

Formatet på Instagram er ofte vertikalt eller kvadratisk da filmene først og fremst blir sett på mobiler.

Her går vi gjennom det som er viktig uansett om du skal gjøre det selv, ønsker litt hjelp fra oss eller at vi skal gjøre alt med filming og annonsering.


På Instagram er det viktig å fange oppmerksomheten til brukeren tidlig. Studier viser at du i løpet av de første 3 sekundene bør ha vekket interesse og nysgjerrighet hvis du skal få gode resultater.

For at videoene dine skal bruke mer av skjermen anbefaler vi vertikale videoer (stående format). De fleste holder mobilenheten sin vertikalt og da bør videoene være tilpasset dette.

Dette gjelder spesielt på Instagram Stories, men også i vanlige Instagram innlegg og annonsering på Instagram.

Videoen på Instagram kan være fra 3 til 60 sekunder lang.

Det er flere ting som er viktig for å lykkes med video på Instagram. Videoene kan enten brukes alene eller som del av en historie.

 • Fang oppmerksomheten med en gang
 • Vertikal video
 • Tilpass videoen og innholdet til mobil
 • Tydelig teksting

Men kanskje det viktigste er å teste flere videoer, gjerne samtidig og mot samme målgruppe. Da kan vi samle inn data på hva som fungerer slik at vi kan optimalisere og hele tiden lage filmer som fungerer enda bedre.

Mens videoene på Instagram Stories forsvinner etter 24 timer så blir innleggene liggende i profilen din. Det gir rom for å legge ut forskjellig type video på Instagram avhengig om det er innlegg eller story.

Tenk gjennom hva du ønsker å oppnå; salg, besøk eller oppmerksomhet. Hva vil dine følgere bli engasjert av?

Digital Opptur hjelper deg med både å planlegge, gjøre opptak, etterarbeid og klargjøring av videoene i tillegg til distribusjon av filmene gjennom f.eks. annonsering på Instagram og digital markedsføring.

Kontakt oss for en hyggelig prat om hva du ønsker og så finner vi sammen ut av hva vi kan gjøre og hvem som skal gjøre hva.

Lurer du på noe?


  På utkikk etter lesestoff?

  Meld deg på vårt nyhetsbrev
   
  Alle rettigheter reservert 2024