Video til Facebook

Video tar stadig en større andel av innholdet på Facebook og ved annonsering ser vi at video gjør det bedre enn bilder. Men det er flere ting som er viktig å gjøre for å lykkes med video på Facebook.

Her går vi gjennom det som er viktig uansett om du skal gjøre det selv, ønsker litt hjelp fra oss eller at vi skal gjøre alt med filming og annonsering på Facebook.

Video på Facebook kan fortelle en historie eller et budskap mer effektivt enn bilder. De fleste videoene blir sett på mobilen og det er derfor viktig å tilpasse filmene til både mindre skjermer og mer utålmodige brukere.

Du kan opprette videoannonser som inneholder nesten alle typer videofiler, men til Facebook anbefaler vi at du bruker formatet GIF, MP4 eller MOV.

Vi anbefaler også at du bruker vertikal eller kvadratisk video da de fleste ser videoene med mobilen.
Det er flere ting som er viktig for å lykkes med video på Facebook. De fleste ser filmene i feeden sin og da er det viktig å få brukeren til å stoppe opp, se mer og gjerne skru på lyden.

 • Fang oppmerksomheten med en gang
 • Tydelig teksting
 • Korte videoer
 • Mobilvennlig
 • Tenk gjennom budskapet

Men kanskje det viktigste er å teste flere videoer, gjerne samtidig og mot samme målgruppe. Da kan vi samle inn data på hva som fungerer slik at vi kan optimalisere og hele tiden lage filmer som fungerer enda bedre.

Kortere videoer får flere fullførte visninger. Flere personer ser til slutten på videoer som er på 15 sekunder eller mindre.

Bruk teksting av filmene. De fleste videoene blir sett uten lyd og stor og tydelig tekst gjør det lettere å få ut budskapet. Husk at teksten må kunne leses på mobiler.

Det er så mange muligheter på Facebook at det i seg selv kan gjøre det vanskeligere å komme i gang. Men sett deg noen mål om hva du ønsker å oppnå, hvem du ønsker å snakke til og ikke minst hva du ønsker at de skal gjøre.

Digital Opptur kan hjelpe deg med både å planlegge, gjøre opptak, etterarbeid og klargjøring av videoene i tillegg til distribusjon av filmene gjennom f.eks. annonsering på Facebook og digital markedsføring.

Kontakt oss for en hyggelig prat om hva du ønsker og så finner vi sammen ut av hva vi kan gjøre og hvem som skal gjøre hva.

Lurer du på noe?


  På utkikk etter lesestoff?

  Meld deg på vårt nyhetsbrev
   
  Alle rettigheter reservert 2024