Google Tag Manager

Det finnes mange forskjellige programmer som samler data om nettstedsbruk, såkalte webstatistiske verktøy. Hvert av disse verktøyene trenger å ha en kodesnutt på nettsiden din for å kunne benyttes. Etterhvert som man legger til flere og flere sporingsverktøy vil man få en hel del kode på nettsiden, man må holde styr på.

Hva er en Tag Manager?

Det er her Google Tag Manager kommer inn. Google Tag Manager er i utgangspunktet ett stykk JavaScript kode som legges på nettstedet en gang. Istedenfor å legge inn hver kodesnutt for Google Analytics, Snapchat, Facebook og Microsoft, setter man opp tagger via Tag Manager. Videre legges Tag Manager koden inn på siden, og du kan oppdatere sporingen din direkte fra brukergrensesnittet til Google Tag Manager.

Dette gjør muligheten for å drive analyse og optimalisering betraktelig bedre, da veien til sporing foregår mye raskere enn før, da det ofte måtte gjøres kodeendringer som måtte publiseres gjennom webleverandør eller IT avdeling.

Gjennom brukergrensesnittet, vil du kunne publisere alle disse webstatistiske programmene eller andre kodesnutter fra andre markedsføringsprogrammer, slik at alt samles på ett sted og kan dermed publiseres uten videre programmering og produksjonssetting fra webleverandørs side.

Brukervennlighet

Google Tag Manager uttaler selv at terskelen for bruk av Google Tag Manager er mye enklere da dette er et grensesnittverktøy og ikke et verktøy rettet mot utviklere, og dermed er det rettet mot markedspersoner som ikke nødvendig har god teknisk kompetanse, som før nesten var et krav for å få sporet nettstedet.

Samtykke

Vi som bor i EU er lovpålagt å spørre om aktivt samtykke av våres besøkende på nettsiden. Dette gjøres ved å legge inn en samtykkeløsning på nettsiden, og innhente samtykke. Dette samtykket må gjøre at sporing start/slutter. Dette kan gjøres enkelt ved å benytte Google Tag Manager. Vi har blant annet skrevet et blogginnlegg om dette.

Lurer du på noe?


    På utkikk etter lesestoff?

    Meld deg på vårt nyhetsbrev
     
    Alle rettigheter reservert 2024