Sjekk hvor god du er på merkevarebygging

24.01.24


5 minutter

Merkevarebygging er en avgjørende faktor for suksess i dagens konkurransepregete næringsliv. I en verden hvor forbrukerens oppmerksomhet stadig er i spill, står bedrifter overfor utfordringen med å ikke bare nå ut til sin målgruppe, men også å skape en varig forbindelse med dem.

Det er her betydningen av 'Share of Search'-analyser kommer inn i bildet, som et viktig verktøy for å måle og forstå styrken av din merkevare.

Hva er Share of Search?

'Share of Search' refererer til andelen av søkeforespørsler relatert til et bestemt merke eller produkt, sammenlignet med totalt antall søkeforespørsler innen samme kategori.

Denne metoden tilbyr innsikt i forbrukerens bevissthet og oppfatning av et merke, som er avgjørende for effektiv merkevarebygging.

Jo høyere 'Share of Search' du har, jo mer synlig er merkevaren i potensielle kunders sinn og søk. Dette indikerer en sterk merkevarebevissthet og øker sannsynligheten for at potensielle kunder vil velge din merkevare når de skal gjøre et kjøp.

Analyser av søketrender kan avsløre hvordan merkevarens popularitet utvikler seg over tid, og sammenlignes med konkurrentene. Ved å forstå denne utviklingen, kan bedrifter justere sine markedsføringsstrategier for å bedre målrette sine ideelle kunder. I tillegg kan det brukes som et mål på hvor godt du lykkes med arbeidet om merkevarebygging.

Hvor god er din merkevare?

Hva som er "god" er naturligvis et relativt mål, men ved å jevnlig måle merkevare din over tid - får du et godt datagrunnlag til å si noe om utviklingen.

Er det flere eller færre som søker etter merkevaren din nå enn på samme tid i fjor?

Dette kan du se på i både absolutte tall, men også relativt i forhold til konkurrenter. For selv om du skulle være god med din merkevarebygging, så hjelper det lite om konkurrentene dine er mye bedre.

Innsiktene fra merkevareundersøkelsene kan du også bruke til å justere din markedsføringsstrategi, produktutvikling, og kundekommunikasjon.

Sjekk hvor god du er på merkevarebygging

Bør du måle merkevarebyggingen din?

Merkevarebygging handler ikke bare om å skape et navn eller et logo; det handler om å feste seg i forbrukerens sinn.

'Share of Search'-analyser tilbyr en målbar og innsiktsfull måte å spore og forbedre denne tilknytningen. Ved å aktivt overvåke og analysere søkedata, kan bedrifter få en dypere forståelse av deres merkevares styrke og gjøre datadrevne beslutninger for å forsterke sin posisjon i markedet.

Husk, i den digitale æraen, er din 'Share of Search' like viktig som din markedsandel.

Er du nysgjerrig på hvordan du kan få gjort en merkevareundersøkelse, kan du lese mer om Share of Search her - eller kontakte oss for en hyggelig prat.

På utkikk etter mer lesestoff?

Meld deg på vårt nyhetsbrev
 
Alle rettigheter reservert 2024