Slik bruker du Piwik Pro

21.03.22


5 minutter

Piwik Pro er at analyseverktøy som gir deg oversikt og muligheter slik at dette er et godt alternativ til Google Analytics. Piwik Pro har i tillegg til en Analytics-del også funksjon for Tag Manager og Consent Manager. Dette gir deg mulighet til å samle enda mer på et sted f.eks. hvis du ønsker å bruker færre Google-tjenester. 

Piwik Pro kommer nå i to versjoner; Piwik PRO Core og Piwik PRO Enterprise. Core er gratis, men er da begrenset til 500.000 handlinger på nettsiden pr måned, og opp til 10 sider. Enterprise-versjonen har flere funksjoner og valgmuligheter. Prisen avhenger av hvor mange moduler og funksjonalitet du skal ha med, samt at de gir rabatt til veldedige organisasjoner.

Oppsett av Piwik Pro

Når du skal sette opp en nye side for første gang må du velge Konto-navn som da blir et subdomene på piwik.pro. Deretter setter du opp egne områder for sider eller app’er slik du er kjent med fra Analytics med navn og URL.

Da får du en sporingskode som du må legge inn på nettsiden. Her kan du velge mellom et vanlig javascript som du limer inn på nettsiden, en egen wordpress-plugin hvis du har nettsiden din på wordpress eller å legge det inn vi Tag Manager. Alle metodene er beskrevet steg for steg og installasjonsguidene er gode. 

Piwik har en egen innstilling som lar deg bestemme om du skal spore brukere eller ikke. Hvis du skrur av bruker ID vil det ikke være nødvendig å be om samtykke av brukere.

Mange rapporter

Rapportene til Piwik Pro er fleksible og oversiktlige. Det er viktig at du husker å være på “Analytics” sine dashboards. Da får du oversikt over flere standardrapporter, men det legges også i stor grad opp til at du skal og kan bygge dine egne oversikter - skreddersydd til å vise de tallene du vil se.

På rapporter vil du finne en og en rapport som ligner veldig på det du er vant til i Google Analytics.

Du kan bygge egne rapporter og Dashboard i Piwik Pro.

Det er gode muligheter til å sette opp egne variabler og dimensjoner slik at du kan spore og samle inn data basert på det du trenger. Men det finnes mange standard-rapporter som dekker de fleste behov.

31 steg

Men noen ting er ikke like sømløst som vi er vant til i Analytics. Du kan koble sammen Piwik Pro med Google Search Console, men hvor det i Google Analytics er gjort med noen klikk, må du her i Piwik Pro gjennom over 31 steg inkludert oppsett i Google API Console for å kunne koble dataene sammen.

Det kan være litt tidkrevende i starten å få satt opp skikkelig, men blir også bra når du kommer i mål. 

Piwik har mange valgmuligheter og gir deg mulighet til å bestemme, tilpasse og få det slik du ønsker. Så spesielt om du er personen som ønsker å bruke litt tid på å få det slik du vil, og at du har bra med valgmuligheter til å tilpasse - da er Piwik Pro et godt alternativ for deg.

Les mer: Slik bruker du Fathom Analytics

Les mer: Slik bruker du Matomo Analytics

Hvis du ønsker hjelp med å sette opp Piwik Pro, eller ønsker å diskutere hva som vil være den beste løsningen for deg, så er det bare å ta kontakt med oss for en prat.

På utkikk etter mer lesestoff?

Meld deg på vårt nyhetsbrev
 
Alle rettigheter reservert 2024