Hva er Conversion API (CAPI) og hvordan sette det opp server side

11.01.23


5 minutter

Conversion API (CAPI) er et verktøy som tillater annonsører å spore og måle effektiviteten av sine annonseringskampanjer ved å sende data direkte fra egen nettside eller app til Google Ads, Meta og andre annonseplattformer.

Dette er spesielt nyttig for annonsører som vil ha nøyaktig data om sine annonseringsinnsatser uten å stole på tredjepartsprodusenter.

Tradisjonelt har annonsører stolt på tredjepartsprodusenter for å spore konverteringer og gi data om effektiviteten av sine annonseringskampanjer. Disse tredjepartsprodusentene kan være ustabile og kan ikke alltid gi nøyaktig data, noe som kan gjøre det vanskelig for annonsører å ta informerte beslutninger om sine markedsføringsstrategier. Det har også blitt vanskeligere å stole på tredjeparter da de stadig blir blokkert flere steder.

Conversion API tillater annonsører å omgå denne prosessen og sende data direkte til Google eller Meta, noe som sikrer at de får nøyaktig og pålitelig informasjon om sine kampanjer.

Sanntidsdata både online og offline

En av de viktigste fordelene med Conversion API er at den gir sanntidsdata om konverteringer. Noe som kan være kritisk for annonsører som trenger å ta raske beslutninger om sine kampanjer

Den lar også annonsører spore en rekke handlinger, inkludert online og offline konverteringer. Dette gjør den til et allsidig verktøy for annonsører av alle typer.

I tillegg er Conversion API enkelt å bruke og kan integreres i en rekke ulike systemer og plattformer, noe som gjør det til et praktisk og fleksibelt verktøy for annonsører.

Nøyaktig data

Samlet sett er Conversion API et viktig verktøy for annonsører som vil ha nøyaktig og pålitelig data om sine annonseringskampanjer og ta informerte beslutninger om sine markedsføringsinnsatser. Den gir sanntidsdata, lar annonsører spore en rekke handlinger og er enkel å bruke og integrere i ulike systemer og plattformer.

I tillegg til sine andre funksjoner krever Conversion API bruk av server-side tagging for å spore konverteringer. Server-side tagging innebærer å installere et kode stykke på annonsørens server, som sender data til Google Ads hver gang en konvertering skjer.

Dette gjør at det blir mer nøyaktig sporing av konverteringer, da dataene kommer direkte fra annonsørens egen server i stedet for fra en tredjepartsprodusent.

Å sette opp Conversion API ved hjelp av server-side tagging kan kreve litt teknisk kunnskap og kan innebære å samarbeide med en utvikler, men fordelene med å ha nøyaktige, sanntidsdata om konverteringer kan gjøre innsatsen verdt det for annonsører.

Oppsett Conversion API

Vi forutsetter at Facebook Piksel og Google Tag Manager Server er satt opp fra før. Hvis du ikke har dette så kan du ta kontakt med oss så hjelper vi deg.

Start med å navigere deg til din Facebook Piksel og velg innstillinger.

Inne i innstillingene navigerer du deg ned til API for konverteringer. Her velger vi “Generer tilgangstoken” under konfigurer manuelt.

NB: Husk å ta vare på din tilgangstoken og lagre den et trygt sted. Facebook vil ikke lagre den for deg.

Etter vi har generert tilgangstoken skal vi sette opp konfigurasjonen i Google Tag Manager Server beholderen.

 1. Inne i Tag Manager Server oppretter du en ny Tag.
 2. Under Tag-konfigurasjon trykker du inn på “malgalleriet for brukerfelleskapet”.
  • Søk etter “Conversions API Tag” velg den som er laget av facebookincubator
  • Trykk på “Legg til i arbeidsområdet”.

Videre legger vi inn Pixel IDen og API tilgangstoken vi genererte tidligere, samt navngir taggen.

Under utløser trykker vi på pluss tegnet øverst i høyre hjørne. Deretter velger vi egendefinert under utløserkonfigurasjon.

 1. Huk av for “Noen hendelser”.
 2. I venstre nedtrekksmenyen velger du “Velg en innebygd variabel” og deretter “Client Name”.
 3. I den midtre nedtrekksmenyen velger du “inneholder”.
 4. I det høyre feltet skriver du “GA4”.
 5. Avslutt med å trykke “Lagre”.

Når Taggen er satt opp med utløser skal den se ut som på bildet nedenfor. Husk å trykke lagre på taggen til slutt.

Nå har du satt opp Conversion API for Facebook.

Conversion API kan være en tungvint verktøy å jobbe med av mange grunner. Det krever mye teknisk kunnskap og ekspertise å sette opp og vedlikeholde, noe som kan være overveldende for de som ikke er kjent med det.

I tillegg kan det være tidkrevende å konstant overvåke og optimalisere API-et for å sikre at den fungerer riktig og effektivt. Heldigvis kan Digital Opptur hjelpe til med å lette disse problemene.

Vi tilbyr en rekke tjenester som kan forenkle prosessen med å jobbe med Conversion API, inkludert oppsett, vedlikehold og optimalisering. Dette kan spare deg for tid og bryderi, slik at du kan fokusere på andre viktige oppgaver.

Totalt sett er Digital Opptur en verdifull ressurs for alle som ønsker å forenkle arbeidet med Conversion API.

Kontakt oss idag for spørsmål eller hjelp med å sette opp bedre og mer nøyaktig konverteringsmåling.

På utkikk etter mer lesestoff?

Meld deg på vårt nyhetsbrev
 
Alle rettigheter reservert 2024