Slik bruker du Fathom Analytics

21.03.22


5 minutter

Fathom Analytics er et enkel og oversiktlig analyseverktøy, som har løst mange av GDPR-utfordringene ved å inkludere mindre data. Her får du ikke masse detaljer og rapporter, men en one pager som viser deg det viktigste.

Fathom lager ikke noe ID på brukere og du trenger derfor ikke et eget samtykke, og de er dermed innenfor GDPR regelverket. 

Sporingen fra Fathom Analytics er helt anonym som er bra ift personvernet, men som da ikke gir deg innsikt i f.eks kjønn og alder som besøker nettsiden din. Men det er kanskje heller ikke så viktig for deg å vite?

Når du skal installere Fathom Analytics så får du opp en kort og enkel sporingskode etter at du har lagt inn navnet på siden din. Men Fathom har også laget noen koblinger og plugins for å installere sporingen.

Det betyr at hvis du har nettsiden din på WordPress så kan du installere Fathom ved å bruke wordpress plugin’en som heter Fathom Analytics og legge inn side-ID’en som du får opp. Hvis bedriften din har en teknisk ressurs på nettsiden vil vi dog anbefale at du legger inn Fathom - og alt annet - ved å bruke et Tag Management system som Google Tag Manager for bedre kontroll og hastighet på nettsiden.

Enkelt, men greit

Innstillingene på Fathom Analytics er begrenset og det er ikke mye du skal eller kan ta stilling til eller tilpasse her. Det er mulig å legge til flere domener om du bruker flere, samt at du kan dele data om siden din med andre.

Men det er ikke mulig å legge til flere brukere, noe som både synd og litt tungvint.

Det er litt begrenset hva du får av informasjon, men du får de viktigste tingene slik som hvilke sider som er mest besøkt og antall visninger. I tillegg kan du se hvor de kommer fra altså kanal og kilde, men også land. Du kan se hva slags enhet og nettleser de bruker, samt at hvis du har satt opp eventer eller bruker UTM tagger som blir dette også tatt med.

Du kan sette opp eventer til å være målfullføringer, som vi anbefaler at du gjør for å se hvor ofte du får konverteringer og hvor de kommer fra.

Men utover det er det ikke så mye mer du finner her. Kanskje like greit, men det kommer nok an på hvor glad du er i tall og analyser. Skulle du være glad i å grave deg ned i flere detaljer er det nok ikke dette alternativet du bør velge.

Les mer: Slik bruker du Matomo Analytics

Les mer: Slik bruker du Piwik Pro

Trenger du hjelp med å sette opp Fathom Analytics eller diskutere datainnsamling på nettsiden din, er det bare å ta kontakt med oss her.

På utkikk etter mer lesestoff?

Meld deg på vårt nyhetsbrev
 
Alle rettigheter reservert 2024