Søkeordsanalyse

Søkeordsanalyser avdekker hvor mange søk det er på ulike ord og begreper. Bruker du riktig ord kan du potensielt nå ut til veldig mange flere potensielle kunder.

Søkeordsanalyser er sentralt i arbeidet med Søkemotoroptimalisering (SEO) og gir verdifull innsikt og kunnskap om hvilke ord som brukes når brukere søker etter produkter, tjenester og svar. Med en god søkeordsanalyse er du mye bedre rustet til å nå ut til potensielle kunder både i søk, men også i alle andre kanaler.

Hva er en søkeordsanalyse?

Valg av riktig søkeord er ofte avgjørende for å få gode resultater og for å rangere best mulig i søkemotorene. Bruker du feil søkeord på nettsiden kan du nemlig gå glipp av verdifull trafikk siden relevansen mellom søkene og ditt innhold ikke er god nok.

En søkeordsanalyse er derfor viktig for å forstå hva potensielle kunder søker etter, i tillegg til hvordan de søker etter produktene eller tjenestene du og bedriften din tilbyr.

Kort sagt så kan en søkeordsanalyse hjelpe deg på veien med å finne riktige ord, bygge struktur, få idéer til nytt innhold samt optimalisering av eksisterende innhold.

En god søkeordsanalyse kan bidra til:

 • Forstår hvilke ord målgruppen din bruker
 • Hvor stort potensiale nettsiden har i søkemotorer i dag
 • Utforme innholdsstrategi om temaer dine kunder bryr seg om
 • Se når på året antall søk øker eller reduseres

Les også: Derfor er søkeordsanalyser en sentral del av arbeidet med SEO

Feil bruk av ord og bruk av begreper som er vanlig i bransjen, men ikke for kundene, er typiske feil vi ser hos overraskende mange bedrifter. Hvilke ord bruker kundene dine er viktigere enn hva dere sier internt.

Noen konkrete eksempler på dette er bedrifter som bruker fagspråk og “tung” terminologi på nettsidene sine når de skal nå ut til kunder utenfor bransjen (typisk B2C). En søkeordsanalyse kan bidra til at man kan forhindre slike feiltrinn, i tillegg til å generere søkemotortrafikk.

Når bør du gjøre en søkeordsanalyse?

Søkeordsanalyser ser bakover på hvilke ord som har fått hvor mange søk i en periode. Det er altså historiske data som gir grunnlag til å gjøre antagelser om fremtiden.

Men vi endrer oss og rundt 15% av alle søk på Google har aldri blitt gjort før. Det henger tett sammen med at vi søker etter ting som skjer i samfunnet rundt oss.

Det betyr også at søkeordsanalyser er ferskvare og bør gjennomføres regelmessig. Men kanskje du kan og bør dele søkeordsanalysene opp i ulike kategorier.

Dette er bare noe av hva vi kan hjelpe deg med og som vil være et viktig grunnlag for både Søkemotoroptimalisering (SEO), men også innholdsmarkedsføring eller Google Ads.

Ønsker du å få utført en søkeordsanalyse eller har noen spørsmål kan du alltid kontakte oss.

Lurer du på noe?


  På utkikk etter lesestoff?

  Meld deg på vårt nyhetsbrev
   
  Alle rettigheter reservert 2024