Hvordan gjøre bedriftseposten din til en Google-konto

08.12.21


5 minutter

Vi har alle sett feilmeldingen: “Kontoen du prøver å logge inn med er ikke en Google-konto”, eller oss som byrå: “Brukeren du prøver å invitere har ikke en Google-konto”.

Vi benytter Google sine tjenester som Analytics, Tag Manager og Google Ads må ha en Google-konto. Alle kan registrere seg for en gratis konto, eller en Gmail konto. Du får da en @gmail.com adresse. Dette er en personlig konto, og bør ikke benyttes i jobbsammenhenger.

Men hva skal du da bruke for å få tilgang til Google sine systemer?

Du bør ha Google-konto registrert på domene ditt

Når du har laget en konto på Google Analytics eller Google Ads for bedriften så må du som kjent bruke en Google-bruker. Men bruker du en bruker med @gmail.com så vil det være en personlig bruker og det kan også skape problemer for deg om kontoen skulle bli stengt eller du mangler tilgang.

Om du har registrert en generisk @gmail-konto på plattformene vil du ikke ha like mange mulighet for å få tilgang til plattformen om du blir stengt ute av kontoen. 

Hvis du benytter en @dittdomene.no som bruker, vil du derimot kunne vise til at du er juridisk eier av kontoen i Google Ads, Analytics mm og kunne gjenopprette tilgang.

Sett opp en ny Google-konto

Det er enkelt å sette opp en Google-konto med ditt domene.

  1. Gå til https://account.google.com/
  2. Klikk “Opprett konto” i høyre hjørne
  3. Fyll ut Fornavn og Etternavn
  4. Klikk på “Bruk den nåværende e-postadressen min i stedet”
  5. Fyll ut e-posten du ønsker å benytte. F.eks: analyse@dittdomene.no
  6. Velg et passord og klikk “Neste”

Som eier av kontoene er det viktig at du har tilgang, og muligheten til å få tilgang om det skulle være nødvendig.

Vi kan ikke gjenta sterkt nok at du bør være administrator på din egen konto for å bevare kontroll. Skulle du ha noen spørsmål om digital markedsføring eller Google sine tjenester er det bare å ta kontakt med oss for en prat.

På utkikk etter mer lesestoff?

Meld deg på vårt nyhetsbrev
 
Alle rettigheter reservert 2024