Hva er en konvertering?

22.10.17


5 minutter

Du har sikkert hørt om konverteringer før - og hvor viktig det er at du beveger deg bort fra å telle sidevisninger og over til konverteringer. Så her skal vi fortelle deg hva en konvertering egentlig er, og gi deg noen tips og råd på hvordan du bør jobbe med det.

Les også: 5 triks for å jobbe bedre i Google Analytics

Definisjon

Vi prøver å holde definisjonen på en konvertering ganske så enkel ved å si at en konvertering er en ønsket handling.

Det betyr at hvis en bruker gjør det vi ønsker at de skal gjøre så har vi nådd målet og kan telle det som en konvertering. Det omtales ofte gjerne som en KPI (Key Performance Indicator) eller rett og slett et mål.

Ulike konverteringer

Konverteringer deles ofte inn i ulike kategorier avhengig av hvor stor verdi de har, eller hvor i en kundereise de befinner seg.

Den ultimate konverteringen vil alltid være det som gir et salg - eller cash i kassa. Men ofte er det mange andre, mindre, konverteringer som fører til dette salget og som er viktig å måle.

Noen typiske konverteringer kan være

  • Salg
  • Leads
  • Påmelding nyhetsbrev
  • Last ned brosjyre / prospekt
  • Se en film

Det vil naturligvis variere fra bedrift til bedrift og hvilken digital strategi som ligger til grunn, men vi anbefaler at dere bruker tid på å finne ut ulike konverteringer som er verdifulle og setter opp måling på de.

Sette verdi på konverteringer

Alle konverteringene dine har en verdi, selv om det ikke alltid er like enkelt å finne ut hva denne verdien er.

Det at en bruker melder seg på nyhetsbrevet ditt har en verdi, enten om det er 100 kr eller 1000 kr.

Ved å sette verdi på konverteringer så kan vi starte å følge med på lønnsomheten av det vi gjør. Da kan vi se hvor mange penger vi bruker opp mot hvor mange penger vi skaper av verdi. Videre kan vi også se fra hvilke kanaler eller kampanjer verdiene skapes slik at vi kan jobbe med konverteringsoptimalisering.

Trenger du hjelp med å finne målene og konverteringene som er riktig for dere, eller ønsker hjelp med å sette det opp i Google Analytics, er det bare å ta kontakt med oss.

Spørsmål og svar

Hva er en konvertering?

En konvertering er en ønsket handling som en bruker utfører på ditt nettsted eller i din app. Dette kan være alt fra et salg, en påmelding til et nyhetsbrev, nedlasting av materiale, eller et annet mål som er viktig for din virksomhet.

Hvorfor er konverteringer viktigere enn sidevisninger?

Konverteringer gir et mer meningsfullt mål på suksess enn sidevisninger fordi de reflekterer faktisk engasjement og handling fra brukerne, i motsetning til bare besøk. De hjelper deg å forstå om du oppnår dine forretningsmål og gir verdifull innsikt i brukernes atferd.

Hvordan kan jeg identifisere ulike typer konverteringer for min virksomhet?

For å identifisere konverteringer, bør du vurdere de ulike stadiene i kundereisen og hva som er viktige mål for din virksomhet. Tenk på handlinger som direkte bidrar til dine forretningsmål, som salg, leads, eller engasjement i form av påmeldinger til nyhetsbrev eller nedlastinger.

Hvordan kan jeg sette verdi på konverteringer?

For å sette verdi på konverteringer, må du vurdere den økonomiske verdien av hver handling en bruker tar. For direkte salg kan dette være enkelt, men for andre handlinger som påmelding til et nyhetsbrev, kan du vurdere livstidsverdien av en kunde eller estimere verdien basert på konverteringsraten til salg over tid.

Hvordan måler jeg konverteringer?

Du kan måle konverteringer ved å bruke analyseverktøy som Google Analytics. Dette innebærer å sette opp mål eller konverteringssporing for de ulike handlingene du ønsker å spore, og analysere dataene for å forstå hvordan brukerne interagerer med nettstedet eller appen din.

Hvorfor er konverteringsoptimalisering viktig?

Konverteringsoptimalisering er viktig fordi det hjelper deg å maksimere verdien av trafikken til nettstedet eller appen din. Ved å forbedre brukeropplevelsen og fjerne hindringer for konvertering, kan du øke antall konverteringer og dermed inntektene dine.

Hva skal jeg gjøre hvis jeg trenger hjelp med å sette opp konverteringssporing?

Hvis du trenger hjelp med å sette opp konverteringssporing, kan det være nyttig å kontakte en digital markedsføringskonsulent eller bruke ressurser fra analyseplattformer som Google Analytics. De kan gi veiledning og støtte for å sikre at du effektivt måler og analyserer dine konverteringer.

På utkikk etter mer lesestoff?

Meld deg på vårt nyhetsbrev
 
Alle rettigheter reservert 2024