Hvorfor vi drar på tur til Kina med alle ansatte

30.08.19


5 minutter

Helt siden Digital Opptur ble startet har tanken vært at vi skal dra på turer. Vi skal se, lære og oppleve sammen. Nå har tiden kommet for vår første tur, og den går til Shanghai i Kina!

Utgangspunktet når Digital Opptur ble stiftet var at vi skulle ta ekstra godt vare på ansatte og være et sted hvor både personligheter skulle få blomstre, sammen med samhold og samarbeid. I tillegg var det å reise bort sammen sett på som noe positivt.

Hvor skal vi dra

Så i en stund har vi diskutert og sett etter steder å dra. Er det et seminar eller bedriftsbesøk som ville vært inspirerende og spennende? Flere destinasjoner ble vurdert, men ingen valgt før vi så på muligheten til å dra østover.

For mens alle snakker om hvor mye spennende som skjer i Asia, så er det ikke like vanlig å reise dit. Både i privat sammenheng så vel som med jobben, selv om det er blitt mer vanlig spesielt i noen bransjer.

Derfor var det en spennende følelse å diskutere om vi skulle dra til Kina, og det tok ikke lang tid før vi bestemte oss for å dra. Alle ansatte.

Hva skal vi i Kina

Shanghai er Kinas største by og er også hjemmet til mange spennende bedrifter, spesielt innen teknologi.

Naturligvis skal vi se og oppleve kultur og små (?) daglig gjøremål som å kjøpe kaffe. Men vi skal også på besøk til en rekke spennende bedrifter som Alibaba, DJI, Byton og Ctrip for å nevne noen.

Vi skal også se og lære om hvordan det jobbes med digital markedsføring, bruk av data og AI i Kina. Til tross for litt andre lover rundt personvern tror vi det er mye å lære av å se hvordan de løser kampanjer og annonsering.

Er det verdt det

Skulle vi tenkt utelukkende økonomisk ville vi ikke dratt på denne turen. Men med tanke på kultur og ta vare på de ansatte så tror vi helt klart dette er lurt.

Det er også grunnen til at også de som er nyansatte og bare jobbet her en kort periode naturligvis også skal være med på turen.

Å reise på tur med alle ansatte til Kina i én uke er ikke billig, men jeg er helt sikker på at det er verdt det. Å bruke pengene vi tjener i selskapet på de ansatte er det vi ønsker.

Erik Storm, eier og Daglig Leder

Vi håper å dele inntrykk, erfaringer og kunnskap både mens vi er i Kina, men også etterpå. Følg Digital Opptur og Fabella på Instagram, Facebook og LinkedIn for å se hva vi opplever.

PS: vi ber om forståelse for at eposter blir besvart litt senere den uken vi er bortreist. Gmail er blokkert i Kina så litt tungvint å sjekke eposten (men vi tror vi har funnet måter å få det til på).

På utkikk etter mer lesestoff?

Meld deg på vårt nyhetsbrev
 
Alle rettigheter reservert 2024