Fra trainee til digital rådgiver

15.09.20


5 minutter

Overgangen fra studier til arbeidslivet kan være en stor forandring, men med en relevant jobb ved siden av studiene har det gått veldig bra for Tilde som nå har startet som digital rådgiver i Digital Opptur.

I siste halvdel av 2019 oppholdt Tilde seg blant kenguruer, slanger og skogbranner i Australia. Tilbake i Norge kapret Tilde jobben som Digital MarkedsOperatør (DMO) hos Digital Opptur og fikk med det både relevant arbeidserfaring, og en vei inn i arbeidslivet.

– Gjennom studietiden tilegnet jeg meg relevant arbeidserfaring gjennom min praksisplass i kommunikasjonsavdelingen til IKEA og som markedsassistent hos Nespresso Norge. Etter hvert kjente jeg en nysgjerrighet på hvordan det er å jobbe på byrå-siden.

Da hun oppdaget at Digital Opptur tilbyr tøfler på arbeidsplassen var det lite tvil om hva som skulle bli hennes neste arbeidsplass. 

– Sett bort i fra tøflene har jeg blitt anbefalt å få erfaring fra byrå fra flere hold - Mye på grunn av at du får en bred erfaring fra flere ulike bransjer som er helt unik.

I januar i år startet Tilde som trainee og Digital MarkedsOperatør i Digital Opptur. I tillegg til grundig og praktisk opplæring var hun utplassert på kunders kontorer to dager i uken. For knappe tre uker siden fullførte hun en mastergrad i Strategic Marketing Management på BI, og er nå godt i gang med å følge opp kundenes kampanjer og prosjekter.

Hva har vært den største overgangen fra å være trainee til å jobbe som digital rådgiver?

– Noe av det morsomste har vært å få ansvar for flere kunder, samtidig som at du har mulighet til å fokusere fullt og helt på disse. Når du jobber med digital markedsføring hver dag får du muligheten til å følge opp både kunder og kampanjer enda tettere og bli enda mer involvert. 

Hun peker også på at det selvfølgelig er litt uvant å møte opp på jobb fem ganger i uken.

– Men det vender man seg fort til, og arbeidsoppgavene og miljøet er så bra at jeg gleder meg til å dra på jobb..

Hva kan du bidra med hos Digital Opptur?

På spørsmålet om hva Tilde kan bidra med hos Digital Opptur, viser hun til at hun kan komme med et friskt og ungt blikk på hvordan bedrifter effektivt kan markedsføre seg på en moderne måte.

– Jeg er jo nyutdannet og har mange tanker rundt hvordan bedrifter kan bruke nye formater og kanaler til å nå ut til forskjellige målgrupper. Det er på tide at flere bedrifter i Norge går bort fra den tradisjonelle måten å drive markedsføring på og ser de mulighetene som finnes i dag.

Til tross for at hun er nyutdannet tar hun med meg verdifull erfaring hva gjelder prosjektoppfølging og kommunikasjon - eksempelvis etter å ha vært prosjektleder på et arrangement på BI og team-leder hos Oslo Business Forum.

– Jeg har alltid vært ekstremt glad i å kommunisere med andre mennesker og synes derfor det er fantastisk at jeg får mulighet til å følge opp kunder og ulike prosjekter.

Tilde håper også på å kunne bidra på den grafiske fronten for kundene, i tillegg at hun er ivrig på å følge opp på digitale trender og like å utfolde seg kreativt. 

– Jeg har også bestandig hatt et godt øye for grafisk design. Det startet med at jeg satt og redigerte bilder av kjendiser i Photoshop i 7. klasse, og plutselig satt jeg og utarbeidet  grafisk materiell for Nespresso noen år senere.

Hva er det beste med å jobbe i Digital Opptur?

– Digital Opptur gir deg en fleksibilitet og ansvar som jeg tror at svært få arbeidsplasser tilbyr. Fokuset ligger på å skape gode resultater og fornøyde kunder. 

Tilde peker også på den faglig utvekslingen mellom kollegaer.

– Kollegaene mine i Digital Opptur er svært dyktige på sine fagområder og veldig villig til å dele av kunnskapen sin. Her er det lav terskel for å spørre om innspill og idéer - det viktigste av alt er rett og slett at kunden er fornøyd.

Hun tror det er kombinasjonen av ulik kompetanse, mennesker og folk i ulike aldre som gjør Digital Opptur så spesiell. Som en stor bonus oppå det hele er arbeidsmiljøet virkelig bra og alle tar godt vare på hverandre.

– Jeg gleder meg rett og slett til å dra på jobb og skape gode resultater sammen med kollegaer for kundene!

På utkikk etter mer lesestoff?

Meld deg på vårt nyhetsbrev
 
Alle rettigheter reservert 2024