Den mest relevante deltidsjobben for markedsførings-studenter

22.03.22


8 minutter

De siste årene har vi jevnlig ansatt studenter til å jobbe hos oss her i Digital Opptur. Først går de gjennom en grundig opplæring før vi gir de erfaring hos kunder samtidig som vi holder de i hånden og sørger for kontinuerlig faglig utvikling.

- Målet er å tilby studenter den aller mest relevante deltidsjobben de kan ha mens de studerer markedsføring, avslører daglig leder i Digital Opptur Erik Storm.

Selv om det blir stadig flere skoler med studier innen digital markedsføring, ser vi gjentatte ganger at innholdet i studiene ikke er godt nok. Det er fortsatt for lite praktisk innføring og erfaring til fagene, og for mye fokus på ting som i liten eller ingen grad brukes i praksis.

I Digital Opptur jobber vi hver dag med å hjelpe kunder oppnå bedre resultater. Vi bruker mye tid på annonsering og konkret arbeid for kundene våre. Derfor er det både ønskelig og viktig at de vi ansetter har slike operative ferdigheter. Dessverre ser det ikke ut til at de får det på studiene.

Derfor har vi de siste årene ansatt studenter som Digitale MarkedsOperatører (DMO) i en deltidsjobb ved siden av studiene. De første månedene går de gjennom et grundig opplæringsopplegg hvor vi raskt gir de praktisk kunnskap og erfaring i systemer som Google Ads, Facebook Business Manager, Søkemotoroptimalisering (SEO), SnapAds og Google Analytics.

Men nok om hva vi mener. Vi har spurt DMOer om hvordan de har opplevd opplegget, og hvilke erfaringer de har fått. Under kan du lese svar fra de:

Du har et team som heier på deg hele veien

Thalia begynte som DMO i Digital Opptur høsten 2021 etter å ha fullført en bachelorgrad i Digitalisering og Økonomi samme år. Ved siden av jobben studerer hun Master i Human Computer-Interaction hvor hun håper å bli god på grensesnittet mellom design, IT og psykologi, og kundereisen fra tegnebrettet til produktlansering.

Hvordan er det å jobbe som DMO i Digital Opptur?

Det er veldig lærerik og ikke minst hyggelig. Vi er en god gjeng som støtter hverandre, stiller spørsmål og lærer hverandre nye ting innenfor digital markedsføring. Er det noe vi DMOer ikke vet, så kan vi alltid spørre vår erfarne rådgivere. De stiller alltid mer en gjerne opp. Du får også ny kunnskap og nettverk gjennom kundene du jobber med, og samtidig får du innblikk i nye metodikker som omhandler markedsføring. Det beste fra begge verdener. 

Hva har overrasket deg mest som DMO i Digital Opptur?

Åpenheten. Du har et team som heier på deg hele veien og ønsker å gjøre hverandre gode. Det er også veldig sosialt, da Digital Opptur er opptatt av å ha et godt miljø internt. 

Hvordan har det vært å jobbe ute hos en bedrift hver uke?

Veldig spennende. Nå har jeg blitt utplassert en ekstra dag hos min kunde og trives godt med det. De er også veldig inkluderende og inviterer til møter på jobb på samme linje som sosiale eventer. Det er gøy å kunne teste sine kunnskaper hos andre, komme med nye innspill og sette seg inn i en bransje du kanskje ikke har så mye kunnskap om fra før. 

Ville du anbefalt andre studenter å søke på stillingen som DMO?

JA! Har du lyst til å jobbe som digital markedsfører? Søk byrå. Her får du alt du trenger under et og samme tak. Alt fra workshops, kunder av forskjellige størrelser, personlig oppfølging og sosialt samvær. 

Noe annet du vil si om DMO-opplegget?

En utrolig fin mulighet og ikke minst relevant stilling for alle studenter som ønsker å jobbe med digital markedsføring. 

Friheten, tilliten og mulighetene!

Susanne startet som DMO i Digital Opptur høsten 2021. Ved siden av jobben tar Susanne en bachelor i Digital kommunikasjon og markedsføring på Handelhøyskolen BI, som hun fullfører våren 2022. Etter studiene starter Susanne i fast stilling hos Digital Opptur. Susanne er spesielt interessert i hvordan budskap formuleres, hvilket materialet som skal brukes og hvordan man kan nå ut til kunden på best mulig måte gjennom sosiale medier.

Hvordan er det å jobbe som DMO i Digital Opptur?

Fantastisk! Jeg har lært mye, blitt utfordret og fått mange muligheter som DMO. I tillegg har det vært et fantastisk arbeidsmiljø, som alltid støtter deg underveis.

Hva har overrasket deg mest som DMO i Digital Opptur?

Friheten, tilliten og mulighetene! Vi visste at det kom til å bli en bratt læringskurve, og at vi skulle lære mye på tvers av områder. Alt i fra Google Ads, sosiale medier og søkemotoroptimalisering til nettsider og analyse. Men videre har vi fått spisset oss på det området vi selv liker best, og dette skaper frihet, tillit og ikke minst et hav av muligheter, noe som er veldig motiverende og et springbrett til arbeidslivet.

Hvordan har det vært å jobbe ute hos en bedrift hver uke?

Det har vært veldig givende! Det å kommunisere direkte med en kunde, avdekke behov og skape resultater slik at de alltid er fornøyd har vært gøy! I tillegg har man fått mer kunnskap om å begrunne resultater og muligheten til å resonnere selv rundt spørsmål. DMO-rollen gjør at du blir pushet, men på en kontrollert måte fordi du alltid har et team i ryggen!

Ville du anbefalt andre studenter å søke på stillingen som DMO?

Uten tvil! Dette er en gylden mulighet til å bruke studiet sitt i praksis, men også lære enda mer om faget. Dette er unik kunnskap som man kan kan ta med seg videre i jobbsøking eller kanskje du til og med får tilbud om jobb slik jeg fikk.

Noe annet du vil si om DMO-opplegget?

Om alt ovenfor høres spennende ut, så anbefales jeg å søke! Du kommer ikke til å angre.

Veldig fin læringskurve

Sivert startet som DMO i Digital Opptur høsten 2021. Ved siden av jobben studerer Sivert en bachelor i Markedsføring og merkevareledelse på Høyskolen Kristiania, som han fullfører til våren. Etter studiet starter Sivert i fast stilling i Digital Opptur. Sivert er spesielt interessert i Google Analytics, Google Tag Manager og mulighetene det gir.

Hvordan er det å jobbe som DMO i Digital Opptur?

Det er veldig kjekt å jobbe som DMO. Digital Opptur har gitt meg utfordrende og spennende arbeidsoppgaver samtidig som jeg har fått god støtte av fagmiljøet når oppgaver har vært krevende. Miljøet er også veldig sammensveiset sosialt og vi finner på mye gøy både på og etter jobb!

Hva har overrasket deg mest som DMO i Digital Opptur?

Det som kanskje har overrasket meg mest er hvor mye jeg har lært på relativt kort tid. Det har vært en bratt læringskurve, men samtidig har det vært en veldig fin læringskurve.

Hvordan har det vært å jobbe ute hos en bedrift hver uke?

Det har vært veldig lærerikt å sitte ute hos bedriften jeg jobber med. Jeg har blitt en del av det sosiale hos bedriften og har fått bedre forståelse av jobben de gjør som gjør at min jobb blir lettere og resultatet blir bedre.

Ville du anbefalt andre studenter å søke på stillingen som DMO?

Jeg ville absolutt anbefale andre studenter å søke. Som DMO i Digital opptur har jeg fått stor faglig utvikling og ikke minst er det et veldig sosialt sted å jobbe. Vi har ofte afterworks og andre hyggelige sammenkomster

Noe annet du vil si om DMO-opplegget?

DMO-opplegget gir deg en unik mulighet til å kombinere studier med relevant arbeidserfaring og for meg har det vært gull verdt. Anbefaler alle som ønsker en fot innenfor i bransjen å søke!

Hvis du ønsker at en DMO skal jobbe i bedriften din kan du lese mer om mulighetene med DMOer her.

Hvis du er en student som ønsker en relevant deltidsjobb ved siden av studiene kan du søke på stillingen her. Skulle du ha noen andre spørsmål er det alltid bare å kontakte oss.

På utkikk etter mer lesestoff?

Meld deg på vårt nyhetsbrev
 
Alle rettigheter reservert 2024