Her er Martin – vår nye rådgiver i sosiale medier

12.07.24


5 minutter

Hvis du bruker oss som sparringspartner på sosiale medier, har du kanskje allerede møtt vår nye kollega? Martin Hagen har bakgrunn fra blant annet store nettbutikker, og har et blikk for foto og kreativt innhold. Bli bedre kjent med ham her.

Fortell oss litt om bakgrunnen din. Hvordan startet karrieren din?

– Jeg startet hos Stormberg allerede mens jeg studerte. Der jobbet jeg med kommunikasjon og drift av nettbutikken. Stormberg hadde svært høy merkevarekjennskap, og jeg lærte mye om merkevarebygging, sesongbasert markedsføring og kampanjeplanlegging. I tillegg var de tidlig ute med å vektlegge bærekraft som en helt konkret praktisk verdi i måten de jobbet på. 

Etter å ha jobbet seg opp til rollen som ansvarlig for den svenske og finske nettbutikken i Stormberg, har Martin også jobbet med markedsføring i bilbransjen, samt vært markedsansvarlig i Multicom – en veletablert nettbutikk for forbrukerteknologi.  

Læring hele livet

Hvordan var studietiden din?

– Jeg tok en mastergrad i kommunikasjon og PR ved Universitetet i Agder. Jeg var veldig aktiv i linjeforeninger og kulturarrangementer. Her ledet jeg blant annet studentradioen og aktivitetsansvarlig for universitets golflag. Når man er student, er det lettere å bare møte opp på ting og lære underveis. Terskelen er lavere i denne livsfasen enn senere i livet. Ved å ta på meg verv og være aktiv, fikk jeg verdifull erfaring innen blant annet festivalmarkedsføring og artistmanagement.

Du tok et sabbatsår for å reise etter pandemien. Hvordan var det?

– Haha! Det er kanskje et utradisjonelt valg å ta etter å ha bikket 30, men etter å ha sittet isolert over lengre tid var det ingen tvil om at jeg måtte komme meg ut i verden mens jeg fortsatt var frisk og relativt ung. Det var fantastisk, men jeg erfarte også at jo lenger jeg var borte hjemmefra, desto mer Norgespatriot ble jeg. 

Nå bor Martin i Oslo med samboeren Vivi.

Hvorfor søkte du deg til Digital Opptur?

– Jeg liker å hele tiden utvikle meg og lære noe nytt. Sosiale medier og ikke minst algoritmene forandrer seg konstant, så her blir jeg aldri helt ferdig utlært. Samtidig er det gøy å få jobbe i dybden med sosiale medier og den kreative siden av markedsføringsfaget. Etter en bakgrunnssjekk av byrået og de ansatte føltes Digital Opptur som et naturlig valg for faglig utvikling og hygge.

Apropos å lære nye ting, skal Martin studere HR i skoleåret 2024-2025 ved siden av jobben hos oss. “Livet er et lære, man må alltid lære”, siterer han.

Kreativt innhold og tett kampanjeoppfølging

Hva skal du jobbe med i Digital Opptur?

– Det blir å bistå med at både byrået og kundene skal få en digital opptur på sine sosiale medier. Da blir det mye strategisk rådgivning, kursing og drifting av annonsekampanjer på sosiale medier. Rett og slett å være en nerd i faget!

Hva er drømmeoppdraget ditt?

– Godt spørsmål! Jeg synes det er spennende med variasjonen av bransjer vi samarbeider med nå, og folkene jeg møter gir meg skikkelig lyst til å bidra med at de skal lykkes. Samtidig er fotobutikker litt som en godtebutikk for meg, så det har gått mye tid (og penger) der. Så en fotobutikk hadde det vært gøy å gi en opptur.

I Digital Opptur er vi glade i å gjøre sosiale ting sammen på fritiden for å ta vare på arbeidsmiljøet. Hva vil du foreslå at vi gjør?

– Improteater! Det er kanskje ikke høykultur, men det er gøykultur.

Fem kjappe spørsmål

Hund eller katt? 

– Hund. Jeg vokste opp med katt, men føler man får mer connection med en hund. Ikke minst får de oss ut på tur! Samboeren og jeg vurderer å skaffe oss en toypuddel. Har du sett dem? De er kjempesøte!

Film eller TV-serie? 

– Det blir lite av begge deler, men jeg må si TV-serie. Jeg liker gode historier med dyp karakterutvikling og detaljer, og det er mer rom i serieformatet. Filmer kan bli litt for avkortede.

Morgenperson eller nattugle? 

– Morgenperson! Etter pandemien begynte jeg å trene før jobb. Jeg liker å komme ordentlig i gang med dagen, og heller ha helt fri på kveldene. 

Strand- eller byferie? 

– Hmmm, er det innafor å si småbyferie her? Synes det hyggeligste med reising er å komme tettere på den lokale kulturen.

Pizza eller sushi? 

– Det kommer litt an på om jeg er veldig inne i treningsbobla eller ikke. Men akkurat i dag ville jeg svart pizza.

Vil du snakke med Martin? Kontakt ham her!

På utkikk etter mer lesestoff?

Meld deg på vårt nyhetsbrev
 
Alle rettigheter reservert 2024