Slik ble jeg Google AdWords-sertifisert

05.04.18


5 minutter

Lurer du på hvordan du kan bli sertifisert i Google AdWords? I dette blogginnlegget ønsker jeg å fortelle deg hvordan jeg ble sertifisert i Google AdWords og hvordan du også kan bli det.

I begynnelsen av januar begynte jeg som digital rådgiver i Digital Opptur med fokus på organisk søk og betalt søk. I jobben er det viktig å holde seg faglig oppdatert og ta relevante sertifiseringer.

Les også: Hva gjør en AdWords-konsulent

Jobber med Google AdWords

I jobben som AdWords-konsulent setter jeg opp, drifter og optimaliserer jeg våre kunders AdWords-kampanjer, slik at kunden når sine mål 

For at jeg skal kunne gjøre en god jobb for våre kunder er det til hjelp å ta relevante sertifiseringer.

For å kunne bli sertifisert må du enten være tilknyttet et byrå eller ha tilgang til en bedrifts AdWords-konto. 

Sertifiserings-kurs hos Google

Er du som meg  - ny i jobben - kan det være ekstremt lurt å ta sertifiseringer mens du samtidig jobber hands-on i AdWords for kunder.  

Google tilbyr forberedende sertifiseringskurs på Norge-kontoret i Oslo for de som er med i Google sitt Partners-program.

Kurset varer i noen timer og målet etter endt kurs er at kursdeltakerne blir sertifisert. I mitt tilfelle ble jeg sertifisert i Google AdWords Fundamentals, en sertifisering som tar for seg alle AdWords-områdene.

Før kurset bør du ha gått igjennom Google sitt interaktive kursmateriell, videokurs og studieguide for størst mulig utnyttelsesgrad fra kurset. Hvis du i tillegg har tilgang til en AdWords-konto mens du studerer er det det beste.

40 timers pensum

Personlig likte jeg å jobbe med sertifiseringsarbeidet også etter arbeidstid, og dette er noe som jeg kan anbefale om du liker å jobbe mens du er omkranset av mennesker. Det skal ta rundt 40 timer å gå gjennom alt kursmateriellet til å sertifisere seg, men det avhenger veldig av hvor mye du kan fra før og hvor tett du jobber med det.

Det er verdt å nevne at du må bestå Google AdWords Fundamentals-eksamen før du kan begynne på en annen Google AdWords-sertifisering i Academy for Ads

Hvis du ikke består den første gangen, må du vente en dag før du prøver igjen.

Om sertifiseringseksamene i Google AdWords

Alle Google AdWords Sertifiseringene: Google AdWords Fundamentals, Søkeannonsering, Bannerannonsering, Mobilannonsering, Shopping-annonsering, Videoannonsering.

Tid: 90 minutter
Spørsmål: 65 stk
Moduler: 3 stk
Ståkarakter: 80%
Gyldighet: 12 måneder

Da gjenstår det bare å ønske deg lykke til med sertifisering!

Ønsker du å bli bedre i Google AdWords, anbefaler vi et kurs i Google AdWords.

På utkikk etter mer lesestoff?

Meld deg på vårt nyhetsbrev
 
Alle rettigheter reservert 2024