Fra DMO til fast ansatt i Digital Opptur

12.12.22


5 minutter

Er du nysgjerrig på hvordan hverdagen blir hvis du ansettes fast i Digital Opptur etter et år som DMO? Her kan du lese Hannas erfaringer med akkurat det.

Det har blitt en tradisjon i i Digital Opptur å lyse ut DMO-stillinger på nyåret. Dette er en gullkantet vei inn i bransjen, hvor vi tilbyr deltidsstillinger til flinke sisteårsstudenter. Det har ofte hendt at studentene (DMO-ene) blir så flinke at vi ansetter dem på fulltid når siste eksamen er levert!

Så hva venter deg i overgangen fra deltidsansatt student til fulltidsansatt rådgiver hos oss? 

Vi tok en prat med rådgiver Hanna Graversen. Hun var DMO i skoleåret 2021-2022. Her er hennes erfaring etter et halvt år som fulltidsansatt.

Hva er forskjellen fra DMO til fast ansatt i Digital Opptur?

Den største forskjellen fra DMO til fast ansatt er typen arbeidsoppgaver jeg har og måten jeg jobber på. 

Som DMO samarbeider man i større grad med de andre DMO-ene om kunden sin - selvsagt med god støtte og hjelp fra de andre ansatte i Digital Opptur. 

Som fast ansatt blir man i mer involvert i alt som skjer både internt hos Digital Opptur og hos kundene. Det gjør at man får større forståelse for “hele bildet”. Det er både veldig lærerikt og gøy!

Hvordan er arbeidsoppgavene?

Jeg har gått fra å ha ansvar for én kunde, til mange flere. Dette innebærer at jeg må sette meg inn i flere bransjer, og ha et mer overordnet blikk på hva som skal gjøres. 

Jeg har spesialisert meg i ett til to fagområder, og jobber mer fokusert med enkelte oppgaver i stedet for å gjøre alt på den ene kunden, som en DMO gjør.

I tillegg har jeg mer kontakt med kundene direkte og er med på flere møter, i tillegg til å holde flere av møtene selv. Det er noe jeg synes er veldig spennende.

Hva er en god dag på jobb?

For meg er det kombinasjonen av å ha kontroll over arbeidsoppgaver og gode kolleger! De andre ansatte i Digital Opptur er ikke bare mine kolleger, men også gode venner. Det er nok hovedgrunnen til at jeg digger å komme på kontoret hver dag - samtidig som det er helt uproblematisk å ta hjemmekontor innimellom hvis man føler for det. 

I tillegg er det ingen hemmelighet at det er ekstra gøy når kundene blir fornøyde med noe jeg har gjort - da får humøret og motivasjonen en skikkelig boost!

Hvordan var overgangen fra skole til jobb?

Det å begynne å jobbe fulltid ble noe helt annet enn hva jeg forventet. Jeg trodde overgangen ville bli veldig krevende, men det viste seg å være det motsatte. Det at jeg allerede kjente til arbeidsoppgavene, og ikke minst de jeg skulle jobbe med, gjorde at jeg gled sømløst inn i den nye hverdagen som fast ansatt. 

Uansett om jeg hadde fått jobb et annet sted (heldigvis ikke), så hadde jeg vært mye tryggere på meg selv og mine ferdigheter. Det kan jeg takke året som DMO for. 

Hva har du lært det siste året?

Det viktigste jeg har lært det siste året er at det er menneskelig å feile, og at ingen forventer at du klarer alt fra første øyeblikk. Det er greit å prøve og feile, og det er slik jeg lærer aller best. 

Jeg har også lært viktigheten av å dele kunnskap. Det er lav terskel hos oss å spørre om hjelp, og det har gjort hverdagen mindre stressende og mer givende. Jeg sitter sjeldent alene med et problem da alle er veldig ivrige på å finne ut av det sammen. Det er veldig betryggende.

Når det gjelder faglig lærdom så har jeg lært hvor viktig det er å se det store bildet. Hvis en kunde har en kampanje på Meta, LinkedIn, og Google display, så vil ikke disse være upåvirket av hverandre. I tillegg hjelper det lite å ha en kjempekul og vellykket kampanje, hvis landingssiden brukeren blir sendt til ikke er optimalisert til å ta imot trafikk eller sende brukeren videre i kundereisen til å for eksempel gjøre et kjøp. 

Hvilke råd vil du gi til noen som vurderer å søke DMO-plass?

Jeg anbefaler alle å ha en relevant deltidsjobb under studietiden! Det å være DMO vil gi deg en fordel og trygghet som jeg vet mange arbeidsgivere er ute etter. Du lærer utrolig mye om arbeidslivet. Ikke minst vil det gi deg en pekepinn på hva du ønsker å jobbe med etter endt studietid (alternativt, hva du ikke vil jobbe med). 

Personlig hadde jeg null peiling på hva jeg ville jobbe med etter studiene, men lærte veldig fort som DMO at jeg ville jobbe med noe innen digital markedsføring på byråsiden.

Så er du usikker, eller sikker? Søk uansett!

På utkikk etter mer lesestoff?

Meld deg på vårt nyhetsbrev
 
Alle rettigheter reservert 2024