Hva gjør en Google Ads konsulent?

01.01.18


5 minutter

Google Ads ble lansert i Oktober 2000, men det er først de siste årene at det har blitt så stort at vi nå har stadig flere Google Ads-konsulenter. Men hva gjør en Google Ads-konsulent og hvordan finner du en som er god?

Her går vi gjennom hva våre Google Ads-konsulenter jobber med og hvordan du finner de som er gode.

Les også: Styr Google Ads etter kjønn, alder og inntekt

Slik finner du en god Google Ads konsulent

Som blant alle konsulenter finnes det både gode og dårlige AdWords-konsulenter. Når du skal finne en god AdWords-konsulent mener vi det er viktig at du sjekker dette

  • Selger eller drifter de Ads?
  • Hvilke bransjer og selskaper har de jobbet med?
  • Hvilke resultater kan de vise til?
  • Hvordan definerer og måler de suksess?
  • Hvem eier innholdet (kampanjer, søkeord, annoner) i Ads-kontoen?
  • Har du full tilgang til Ads-kontoen?

Det er spesielt det første og siste punktet som er viktig at du får svar på.

Det er mange som bare selger Google Ads, men som ikke kan drifte og optimalisere Ads-kontoen din. Da må du undersøke hvem det er som skal gjøre arbeidet og vi anbefaler at du snakker direkte med denne personen for å unngå misforståelser og uklarheter.

Det er også helt sentralt at du har full tilgang til Ads-kontoen din.

Ikke fordi du skal gjøre så mye, men fordi det er du som eier den, og for at du når som helst skal kunne se hva som er gjort. Vi mener også at det er helt klart du som eier din egen Ads-konto og det inkluderer alt innholdet som kampanjer, annonser, søkeord, utvidelser og alt annet som er gjort der.

Det gir det både en trygghet og mulighet til å kunne ta med Ads-kontoen til noen andre om du ikke er fornøyd med den konsulenten som hjelper deg.

Hvordan blir du Google Ads konsulent

Behovet for flere som jobber med Google Ads - enten som konsulenter eller fast ansatte - er stort og det er ingenting som tyder på at behovet vil bli mindre fremover.

Det er pr i dag ingen god utdannelse på dette i Norge, men det er er flere andre utdannelser som gir et godt grunnlag for å kunne bli Ads konsulent. Det krever ofte gode egenskaper innen struktur, analyse og evnen til å formidle et budskap med svært få tegn.

Det er så klart viktig å kunne se AdWords som en del av markedsføringen for bedriften og kunne sette seg inn i hva som er viktig for bedriften.

Flere gode Google Ads-konsulenter er utdannet innen økonomi, men dette er ikke en forutsetning.

For å bli god med Google Ads er det avgjørende at du jobber med det. Jo mer, jo bedre. Så du bør prøve å få lov til å jobbe samme med et byrå eller selskap som har aktive Ads-kontoer og flinke folk som kan lære deg hvordan de jobber.

Samtidig kan det også være lurt å ta sertifiseringer i Google AdWords som nå ligger i Google Academy for Ads. Her finner du også betydelig opplæingsmateriale som du bør gå gjennom samtidig som du har tilgang til en AdWords-konto.

Utviklingen innen digital markedsføring og Google AdWords er veldig rask, så det er viktig at du holder deg oppdatert en med kurs i Google AdWords eller er en del av et fagmiljø.

Ønsker du å lese mer om Google AdWords finner du alle våre blogginnlegg om det her: https://digitalopptur.no/blogg/tag/google-adwords/

På utkikk etter mer lesestoff?

Meld deg på vårt nyhetsbrev
 
Alle rettigheter reservert 2024