Samsvarsalternativer er sentralt for hvordan du styrer søkeord i Google Ads, og nå gjør Google en endring som vil påvirke når annonsene dine blir vist. Her forteller vi deg hva som er nytt og hva du bør gjøre.
Endringene rulles ut i løpet av de første ukene av August.
Les også: Forskjellen på samsvarsalternativene i Google Ads
I Mars 2017 endret Google innstillingene for søkeord i eksakt samsvar, og helt siden da har det vært snakket om at samme endringer kommer for de andre samsvarsalternativene. Nå har det kommet.
Tidligere har søkeord i setningssamsvar og endringselement for fleksibelt samsvar ikke blitt vist når noen søker etter synonymer og "nære varianter"
Men nå vil Google starte å vise annonser selv om søkeordene ikke er helt like, men "nære varianter" i henhold til Google sin definisjon.
Google sitt argument er at dette vil gi mer relevant trafikk. Frykten er at relevansen ikke blir god nok.
Her ser du Google sine eksempler på hvordan denne endringen vil påvirke hvilke søk som viser annonsene.
Med denne endringen så vil annonsene dine bli vist for mange flere søk hvis du bruker setningssamsvar eller endringselement for fleksibelt samsvar. Det store spørsmålet er om annonsene blir vist når noen søker etter det du tilbyr.
Det vil være viktig å følge med på resultatene de neste ukene og se spesielt på
I tillegg bør du følge med på søketermer og vurdere om det er noen søkeord du enten skal justere budene på eller skru av.
Det er for tidlig å si sikkert om dette vil gi bedre resultater eller ikke. Men det som er helt sikkert er at det med dette flyttes mye av kontrollen fra oss som styrer Google Ads-kontoen og over til Google.
Tidligere har vi sett at det er mange søk annonsene blir vist for som ikke er relevante nok eller som har andre betydninger enn når vi ønsker å vise annonser.
Det vil helt sikkert bli flere visninger og klikk, men vi kommer til å følge nøye med på søketermene for å se om det er flere søkeord vi må legge til som negative søkeord.
Dette er nok et steg i at Google Ads blir mer automatisert og i mindre grad lar seg styre manuelt. Så gjenstår det å se hvor gode Google er på å skjønne hvilke ord og søk som er like nok.