Slik unngår du sikkerhetsbrudd på Facebook og LinkedIn

23.05.23


5 minutter

Sosiale medier har blitt en integrert del av våre liv og virksomheter. Med stadig økende antall brukere og bedrifter på plattformene, har også risikoen for sikkerhetsbrudd økt. Derfor er det viktig å sørge for at du tar de nødvendige forholdsregler for å sikre dine kontoer og data på sosiale medier. Her er noen tips for hvordan du kan sikre deg på Facebook og LinkedIn.

Sikre Facebook

 1. Skru på to-stegs verifisering (2FA) på alle brukere som har tilgang til Business Manager. Dette vil legge til en ekstra sikkerhetsmekanisme på kontoen din og krever en ekstra verifiseringsprosess før du kan få tilgang til kontoen.
 1. Skru på tvungen 2FA på hele kontoen (Business Manager). Dette vil gjøre det obligatorisk for alle brukere å ha 2FA aktivert for å få tilgang til kontoen.
 1. Sett en Super Admin (som har en @ditt domene e-post). Denne kontoen skal kun ha tilgang til å gjøre endringer på betaling, tilganger osv. Dette vil begrense antall personer som har tilgang til viktig informasjon og redusere risikoen for uautorisert tilgang.
 1. Benytt 2FA via “Authenticator app” istedenfor SMS: SMS er sårbart og kan potensielt utsette kontoen din for sikkerhetsbrudd. Facebook faser nå også ut SMS som en 2FA-metode.
 1. Mulighet for å sette opp domenekontroll på brukere som inviteres inn. Dette vil kreve godkjenning fra Superadmin for brukere uten @domene e-post får tilgang til kontoen.
Informasjon om sikkerhet på Facebook

Sikre LinkedIn

 1. Skru på to-stegs verifisering (2FA). Dette vil legge til en ekstra sikkerhetsmekanisme på kontoen din og krever en ekstra verifiseringsprosess før du kan få tilgang til kontoen. Du kan også velge å arve 2FA fra domenet kontoen ligger på.
 1. Link Business Manager brukerkontoer med Microsoft-konto: Hvis mulig, bør du knytte Business Manager-kontoen til en Microsoft-konto. Dette gir ekstra sikkerhetslag og kan bidra til å beskytte kontoen din mot angrep.
 1. LinkedIn guide: LinkedIn har utarbeidet en egen guide for å hjelpe deg med å sikre kontoen din. Gjennom å følge denne kan du ta viktige skritt for å beskytte kontoen din.
 2. Hvordan det gjøres i Microsoft 365. Hvis du bruker Microsoft 365, kan du følge deres retningslinjer for å sikre LinkedIn-kontoen din.
 1. Kun gi tilgang til ansatte gjennom LinkedIn Business Manager. For å unngå at uautoriserte personer får tilgang til kontoen din, bør du kun gi tilgang til ansatte gjennom LinkedIn Business Manager. Unngå å gi direkte tilgang til annonsekontoer eller sider.
 1. Begrens antall administratorer; Det er viktig å begrense antall administratorer som har tilgang til kontoen din. Dette vil redusere risikoen for uautorisert tilgang eller utilsiktet endring av innhold.

Ved å følge disse tipsene vil du styrke sikkerheten på dine sosiale medie-kontoer betydelig. Det vil bidra til å beskytte kontoen din mot hacking, phishing og andre sikkerhetstrusler. I tillegg til disse trinnene kan du også vurdere å jevnlig endre passordet ditt, holde programvaren oppdatert og unngå å dele sensitiv informasjon på plattformene.

Å sørge for sikkerhet på sosiale medier er ikke en engangsøvelse, men en kontinuerlig prosess. Som bruker må du være bevisst på sikkerhet, og ta de nødvendige forholdsregler for å beskytte din konto og dine data. Ved å følge disse tipsene, kan du sikre deg en tryggere og mer pålitelig opplevelse på sosiale medier.

På utkikk etter mer lesestoff?

Meld deg på vårt nyhetsbrev
 
Alle rettigheter reservert 2024