Hvordan lage innhold i desember når du ikke har nettbutikk

22.09.23


5 minutter

I desember opplever mange bedrifter et ekstra press for å oppnå viktige forretningsmål og sikre suksess før året er omme. Den økte aktiviteten i markedet og den intense konkurransen om forbrukernes oppmerksomhet krever en nøye planlagt markedsføringsstrategi. Det gjelder å utmerke seg i den enorme mengden kommunikasjon som finner sted i julen.

For å møte denne utfordringen må bedrifter tenke kreativt, og mange velger å utvikle tiltalende kampanjer og juletilbud. Her er det viktig å engasjere potensielle kunder gjennom innhold som fanger deres interesse, og som skaper en følelse av nysgjerrighet. Samtidig må man ikke glemme å pleie sine eksisterende kunder for å opprettholde deres lojalitet.

Men hva med bedrifter som ikke har nettbutikk? Selv om disse ikke satser på e-commerce og direkte selger produkter, kan de likevel dra nytte av desember ved å lage relevant og meningsfullt innhold. Her er noen tiltak som bør vurderes:

Opprett en julekalender

Arrangering av en digital julekalender er en flott måte for bedrifter å spre juleglede, engasjere følgere og bygge et sterkt forhold til kundene gjennom hele høytiden. Ved å tilby daglige overraskelser, skaper man en forventning og spenning hos publikummet ditt, og oppmuntrer dem til å interagere med innholdet ditt gjennom hver dag frem til julaften. 

En julekalender åpner dessuten opp for muligheten til å være kreativ og personlig i innholdet. Her kan man by på alt fra eksklusivt merch og gavekort, til unike julehistorier og morsomme utfordringer. Det er imidlertid nødvendig å tilpasse innholdet til målgruppen og sikre at det vekker begeistring.

For å oppnå maksimal effekt, bør man dessuten oppfordre til interaksjon og deling blant dine følgere. Dette kan gjøres ved å be dem om å kommentere, like, dele eller tagge venner i kommentarfeltet. Engasjement fra følgere vil ikke bare gi innlegget en boost og øke rekkevidden av innholdet, men også skape en følelse av fellesskap rundt merkevaren. Husk å sett pris på deres deltagelse!

Del tips og triks fra eget fagfelt

Ved å skrive informative innlegg og publisere opplysende videoer, vil det gi verdifull kunnskap og innsikt til ditt publikum. Det kan for eksempel være relevante tips som hvordan man kan håndtere stress og organisere arbeidsoppgaver under den travle juleperioden. Eventuelt også bransjerelaterte nyheter eller andre råd og ferdigheter som er knyttet til ditt felt. 

Som en ekspert på ditt fagområde, har du en unik mulighet til å hjelpe følgerne dine og vise dem hvordan de kan oppnå resultater på egen hånd. Dette vil ikke bare styrke båndet mellom deg og din målgruppe, men også gi positiv innvirkning på ditt omdømme. Ved å dele verdifull kunnskap, vil dine følgere dessuten føle takknemlighet og bygge tillit til deg som en pålitelig kunnskapsressurs.

By på personlig innhold 

Gi publikum en unik inngang til bedriften gjennom å skape innhold som viser menneskene som står bak merkevaren. Del historier fra de ansatte, la dem fortelle om sine roller og lidenskaper innenfor bedriften. Ta følgerne med bak kulissene og vis hvordan dere forbereder spesielle juleaktiviteter som feiringer på kontoret, juleverksted eller andre tradisjoner som bedriften har. La dem ta del i markeringen!

Ved å gi publikum en ekstraordinær inngang til bedriften, vil man kunne bygge en genuin forbindelse og styrke båndet mellom dere. Det kan gjøres ved å involvere hele bedriften i juleinnholdet og sende personlige hilsener til publikum. Dette vil hjelpe følgerne å forstå den menneskelige siden av bedriften og gi dem en unik innsikt i bedriftens kultur, samtidig som man bygger empati og skaper tilhørighet.

Oppsummer året som har vært 

En oppsummering gir en verdifull mulighet til å reflektere over bedriftens prestasjoner, milepæler og utfordringer gjennom året. Dette kan gjøres gjennom ulike former for innhold som for eksempel å dele suksesshistorier, ta et tilbakeblikk på sentrale hendelser, informere om fremtidsutsikter eller gi en varm takk til kundene for deres støtte, tillit og lojalitet. 

I tillegg gir det en anledning til å fremheve vesentlige aspekter av bedriftskulturen og verdsette innsatsen til teamet. Gjennom å anerkjenne de ansattes engasjement og dedikasjon, bidrar dette ikke bare til å styrke motivasjonen internt, men også til å sende positive signaler utad. Det viser at bedriften verdsetter og investerer i menneskene bak suksessen, noe som kan fungere som en kraftig markedsføringsstrategi i seg selv.

Lykke til i den travle førjulstiden - og riktig god jul når den tid kommer!
Trenger du flere tips til innhold? Ta kontakt med en av våre eksperter for digital rådgivning.

På utkikk etter mer lesestoff?

Meld deg på vårt nyhetsbrev
 
Alle rettigheter reservert 2024