Google endrer formatet på Display-annonsene din

21.01.21


5 minutter

Har du noen gang sett den opplastede banneren din på en nettside, men så lagt merke til at den ikke ser helt lik ut som den som er lastet opp i Google Ads? Nei, det er ikke du som ser feil, for Google kan faktisk endre formatet på opplastede bannere.

Her viser vi deg et eksempel på hvordan Google har endret formatet på en opplastet bannerannonse, og hva det har å si for annonseringen i Googles Displaynettverk.

Mer kontroll med opplastede bannere

Bannerannonsering er blant annet en god måte å skape oppmerksomhet og interesse for en merkevare på, og ved å annonsere i Googles Displaynettverk kan du plassere disse bannerne på over 2 millioner nettsteder, apper og videoer. 

Når du skal kjøre bannerkampanjer i Google Ads kan du velge mellom å laste opp egendefinerte (ferdiglagde) bannere, eller sette opp responsive bannere med tekst, bilder og videoer. 

Fordelen med responsive bannerannonser er at du ikke trenger å designe en banner, og at formatet enkelt tilpasses alle plasseringene i displaynettverket. Men en ulempe med denne typen annonser er at du ikke har full kontroll på hvordan annonsen vil se ut. Det er Google som selv kombinerer og setter sammen de ulike annonseelementene. 

Hvis du ønsker mer kontroll på hvordan bannerne ser ut anbefaler Google derfor å laste opp egne bannere. 

Men, full kontroll får du ikke.

Ikke full kontroll på opplastede bannere

I høst satte vi opp en bannerkampanje og lastet opp egne bannerannonser for Increo.

Ikke lenge etterpå oppdaget de at den ene annonsen ikke så lik ut som den de hadde sendt over, og lurte på om vi hadde endret noe på den. Det hadde vi selvfølgelig ikke.

Her er forskjellen på den opplastede banneren og banneren som ble vist: 

Her har Google fjernet mye av luften mellom elementene, slik at annonsen skulle passe inn i et annet format.
Banneren til venstre er slik den så ut på plasseringen hvor annonsen var synlig. Banneren til høyre er slik den så ut når den ble lastet opp.

Her har Google fjernet mye av luften mellom elementene, slik at annonsen skulle passe inn i et annet format.

Bannere kan endres

Vi har ikke tidligere opplevd at Google har endret format på en opplastet bannerannonse, så vi tok kontakt med Google for å sjekke det opp. 

Kort oppsummert var svaret fra Google at bannerannonsene i noen tilfeller kan bli justert automatisk, slik at de passer inn i ulike formater på de forskjellige enhetene og plasseringene. 

- Dette gjøres for å sikre best mulig brukeropplevelse for de som besøker de ulike sidene, appene og videoene bannerannonsene plasseres på.

Bør du unngå å annonsere på Google Display?

For mange er det viktig å ha full kontroll på hvordan banneren ser ut. Det at det finnes en risiko for at banneren kan endres kan skape en usikkerhet rundt annonsering i Googles Displaynettverk.

Vår mening er at du likevel bør fortsette med annonsering i displaynettverket, fordi vi ser at det gir gode resultater.

Det finnes mange fordeler med bannerannonsering i Google Ads, som du går glipp av hvis du ikke kjører bannerannonser. Det viktigste er kanskje at du kan vise annonser på veldig mange gode plasseringer. Det er også mange spennende muligheter i forhold til målretting. 

Det ser ut til at bannerne kun endres når det ikke påvirker elementene i banneren. Som i eksempelet over hvor det kun er luften mellom elementene som er fjernet. Så selv om banneren kan se noe annerledes ut, skal det ikke gå utover budskap og innhold.

For å ha full kontroll over bannerne hadde selvfølgelig det beste vært om Google ikke endret noe på bannerne. Samtidig tror vi også Googles ønske om best mulig brukeropplevelse der hvor bannerne plasseres, også er bra for annonsøren. Da kan de unngå at brukerne blir irriterte av en banner som ikke passer inn eller som er i veien. 

I tillegg vil de automatiske endringene gi flere muligheter for å vise annonsene, også på plasseringer hvor du egentlig ikke har en banner i riktig format. Men, hvis du ønsker synlighet på flest mulig plasseringer, er responsive bannerannonser også et godt alternativ. Disse åpner opp for flere visninger, og ofte gir bedre resultater enn de opplastede bannerannonsene.

Kort oppsummert mener vi at fordelene veier opp for manglende kontroll. Dette er ikke noe vi har sett mye av, og endringene som forekommer ser ut til å være små. Sannsynligvis blir ikke dette lagt merke til av de som ikke har sett den originale banneren, og det bør heller ikke ha noen negativ påvirkning for merkevaren. 


Lurer du på noe angående dette eller noe annet knyttet til bannerannonsering eller Google Ads generelt? Ta kontakt med oss for en hyggelig prat.

På utkikk etter mer lesestoff?

Meld deg på vårt nyhetsbrev
 
Alle rettigheter reservert 2024