Fjerner utvidede tekstannonser i Google Ads

27.09.21


5 minutter

Utvidede tekstannonser ble gjort til standard i Google Ads i 2016 og ga da mer plass og flere tegn til annonsene som kommer opp når du søker. Men nå er det slutt.

30. juni 2022 kan du ikke lenger opprette eller endre utvidede tekstannonser i Google Ads. Da tar responsive tekstannonser over som annonsene du må opprette.

Hva er nytt

Utvide tekstannonser ga plass til flere overskrifter og lengre beskrivelser, og du styrte rekkefølgen på hvordan disse skulle vises. Nå får du ikke lengre opp valget om å opprette utvidede søkeannonser.

Responsive tekstannonser gir deg like mange tegn i overskriftene og beskrivelsene, men rekkefølgen og hvilke som vises blir nå opp til Google Ads. Jo mer innhold du legger inn i hver annonse jo flere varianter og muligheter har systemet til å teste og finne annonsen som fungerer best for deg. Det er også mulig å feste overskrifter og beskrivelser til faste posisjoner om du ønsker det.

Responsive søkeannonser tilpasser annonseinnholdet slik at det samsvarer i størst mulig grad med søketermene til potensielle kunder.

Google Ads bruker de responsive annonsene til å kjøre automatiske tester av de ulike kombinasjonene for å finne ut hva som oppnår de beste resultatene.

Hva må du gjøre

Vi anbefaler at du allerede nå starter å lage responsive tekstannonser i alle annonsegrupper. Det gir deg tid til å sammenligne resultatene med de utvidede tekstannonsene og du kan optimalisere hvilke overskrifter og beskrivelser du skal ha med.

Vi anbefaler også at du tar med overskrifter og beskrivelser som har fungert godt i de utvidede tekstannonsene dine videre til de responsive annonsene.

Når du skal opprette responsive tekstannonser anbefaler vi at du lager

  1. Overskrifter - minst 3 og opp til 15
  2. Beskrivelser - minst 2 og opp til 4

Du kan fortsatt pause og gjennoppta utvide tekstannonser i Google Ads etter 30. juni 2022, men altså ikke opprette eller endre på de.

Hvis du ønsker hjelp med å lage responsive annonser eller lurer på om Google Ads-kontoen din er satt opp riktig, kan du alltid kontakte oss for en hyggelig prat.

På utkikk etter mer lesestoff?

Meld deg på vårt nyhetsbrev
 
Alle rettigheter reservert 2024