Hvorfor har vi regnbue-logo i juni?

10.06.22


5 minutter

Pride-måneden juni er her. Som mange andre har vi i Digital Opptur valgt å fargelegge logoen vår. Hvorfor gjør vi det?

For oss i Digital Opptur handler markeringen av Pride om flere ting, kort oppsummert: 

  • Vi vil promotere mangfold blant menneskene rundt oss
  • Vi vil si noe om hvordan vi ønsker at verden skal være

Hvorfor regnbue-logo?

Pride handler om antidiskriminering, frihet til å være den man er og aksept for at vi er forskjellige. Dette gjelder på tvers av etnisitet, kjønnsidentitet, seksuell legning, livssyn og religion. Temaet er viktig ikke bare i juni, men året rundt.

I mange land er det f.eks. fortsatt kriminelt og i noen tilfeller kan du idømmes dødsstraff for å være homofil. Kampen er med andre ord langt fra over.

Vi støtter pride-måneden med å gjøre om logoen vår til regnbue-logo, fordi det fremdeles er behov for å promotere antidiskriminerende verdier. Gjennom juni måned får vi alle en påminnelse: Målet er en verden hvor det er plass til deg uavhengig av hvor du kommer fra, hva du tror på og hvem du elsker. 

For oss i Digital Opptur handler Pride om å behandle alle kunder, ansatte og samarbeidspartnere med samme grunnleggende respekt. Hos oss skal du føle deg ivaretatt og akseptert.

Vi velger regnbue-logo i juni fordi vil jobbe i en verden hvor det er plass til hele fargepaletten.

Vi støtter Drammen Pride

Digital Opptur Drammen er stolte over å støtte arrangementet Drammen Pride. Det gjør vi for å vise gjennom konkret handling at dette betyr noe for oss.

Vår støtte består i gratis rådgivning og kampanjearbeid i sosiale medier for å hjelpe Drammen Pride med å nå ut til sitt publikum.

Drammen Pride skriver om bakgrunnen for pride på sine nettsider. Vi synes disse punktene oppsummerer hvorfor det er viktig at vi tar et synlig standpunkt:

Antirasisme: Prides historie og opprinnelse er en historie om antirasisme og arbeid for transpersoners rettigheter. 

Synlighet og feiring av kjærligheten: Pride er en feiring av skeiv kjærlighet, en feiring av livsglede – og vi viser at vi er stolte av hvem vi er. Skal flere kunne leve som hele seg, uten fare for å bli mobbet, trakassert, diskriminert eller utsatt for vold – som skeive blir utsatt for i Norge og resten av verden hver eneste dag – er det nødvendig å stå opp og aktivt vise motstand.

Nynazisme og frykt: Homofobe høyreekstreme truer med å knuse “homolobbyen”, marsjerer mot oss, vil knuse deg og meg og normaliserer rasisme og fremmedfrykt. Pride handler om å stå opp for for et fritt og likeverdig samfunn hvor alle har rett til å delta.

Solidaritet med en hel verden: Pride feires og markeres over hele verden, og er ekstra viktig i en tid hvor ytringfriheten og menneskerettigheter er under press.

Vil du få med deg Pride der du bor? Her er en oversikt over Pride-arrangementer landet rundt i 2023. 

På utkikk etter mer lesestoff?

Meld deg på vårt nyhetsbrev
 
Alle rettigheter reservert 2024