Google Analytics fases ut, hvordan setter man opp Google Analytics 4?

18.03.22


5 minutter

Som de fleste sikkert har fått med seg, er det blitt publisert en rekke innlegg og sendt ut eposter til brukere av Google Analytics, om at den vil slutte å fungere i 2023. Videre anbefaler de å sette opp Google Analytics 4, som er en ny versjon av verktøyet deres, med nytt grensesnitt og noen nye funksjoner og rapporteringsmuligheter.

Google Analytics 4 samler inn data på en annen måte enn hvordan det er gjort tidligere, og det er derfor nødvendig å sette opp dette på nytt.

I dette innlegget vil vi vise deg hvordan du som kontoeier kan sette opp en helt ny Google Analytics 4 område, eller fra allerede eksisterende Google Analytics 3 område.

Benytt eksisterende Google Analytics 3 område for å sette opp Google Analytics 4

Start ved å gå inn i innstillingene på din Google Analytics konto ved å klikke på tannhjulet nederst i venstre hjørne. Velg så områder du ønsker å benytte som base for Google Analytics 4 området ditt.

(Klikk på “Konfigureringsassistenten for GA4” for å starte oppsettet)

(Klikk på “Startveiledning” for å opprette området)

Når du har godtatt vilkårene vil området opprettes og du kan starte innsamling av data til “GA4-strømmene”. For å hente ut ID’en til GA4-området kan du klikke på følgende.

Opprett et nytt tomt Google Analytics 4 område

Logg deg inn på kontoen hvor du ønsker å sette opp et GA4 område

Klikk på tannhjulet nederst i venstre hjørne, også på “Opprett et område”

Følg instruksjonene og klikk på “Neste”

Nå har du lært hvordan du kan sette opp nye Google Analytics, og er rustet til at de skrur av datainnsamling i Google Analytics 1. Juli 2023.

Vi anbefaler at du beholder din eksisterende Google Analytics-konto slik at du kan gå tilbake og se på historiske data og tall. Men det er lurt å få satt opp Google Analytics 4 så snart som mulig slik at du får et godt datagrunnlag her.


Ønsker du hjelp, eller trenger rådgivning rundt Google Analytics og sporing? Vi tar gjerne en prat over en kaffekopp!

På utkikk etter mer lesestoff?

Meld deg på vårt nyhetsbrev
 
Alle rettigheter reservert 2024