4 myter om influencer marketing

02.08.18


5 minutter
Gjesteblogg Av: Martin Garfalk, kommersiell direktør i Nordic Screens

Det er mye snakk om influencer marketing og kommersiell direktør i Nordic Screens, Martin Garfalk, opplever at det er mange som mener veldig mye uten helt å ha satt seg inn i det grunnleggende.

Kritikerne tar stort sett opp manglende troverdighet/influencere som reklamerer for noe de ikke står inne for, reach, manglende effekt samt dårlige målemetoder. Disse fire mytene mener Martin at i stor grad hører fortiden til.

Derfor deler han her av sine erfaringer fra Nordic Screens som er et influencer nettverk (MCN) med rundt 130 talenter i stallen, og som i tillegg driver med videoproduksjon og konseptutvikling.

Ikke på tradisjonelle kanaler

Uansett hvordan du jobber med markedsføring så må du ta høyde for utviklingen i medievaner! For de under 30 år er tradisjonelle kanaler omtrent ikke et tema. De er så og si ikke inne på nettaviser eller TV. De er i sosiale medier og på YouTube, Twitch osv.

I tillegg ser vi adblock rater på langt over 50% blant de yngre målgruppene. (58% i målgruppen 15-25 i følge Statista 2018.) Da fungerer det ikke med banner reklame eller video preroll.

Denne trenden strekker seg oppover i de eldre målgruppene i rekordfart og den gjennomsnittlige 40-åringen er ikke langt bak hva kommer til fall i lineær TV-seing og tid brukt på sosiale medier.

Så hvilke alternativer har man? Jo; man må lage innhold. Innhold som målgruppen vil se. Frivillig!

Og jeg tror folk flest helst vil se godt innhold.

Genuin match

Mye av dette innholdet får de gjennom influencere.

Derfor MÅ kunde/produkt og influencer matche! Alle vet, eller burde vite, at genuint innhold er den eneste rette veien å gå på sosiale medier. Derfor jobber i alle fall vi hos oss masse med å få til akkurat det.

Kan ikke influencer stå inne for produktet blir det ingen kampanje!

Og dersom influencerne reklamerer for noe de genuint står inne for, tror folk på reklamen. Da kommer resultatene, det har vi flere beviser på.

Handler ikke bare om reach

Reach gjennom influencere kan være omtrent så stor du bare måtte ønske, men da handler det ofte om å sette sammen flere enn en. Spesielt om man bruker «microinfluencere».

Det er også viktig å passe på mengden kommersielt innhold i den enkelte influencers kanal. For mye er ikke bra.

Ha også i bakhodet at noe av det man betaler for bør være at vedkommende ikke kan reklamere for konkurrerende produkter i en gitt periode.

Skreddersydde mål

Målemetoder har både vi og plattformene, og veldig ofte også kundene selv. Det viktigste er å sette gode KPIer. Hva forventer du å få ut av dette og er det realistisk? Har du valgt rett influencer i forhold til KPIene du har satt?

Ikke alle har de samme egenskapene. Noen influencere er utrolig flinke til å skape engasjement og følelser, andre kan være utrolig konverteringsdrivende. Hva er målet?

Basert på det velger man den beste målemetoden. Både vi som "influencer nettverk" og kunder ønsker å kunne dokumentere effekt.

Når det kommer til pris så er det kanskje umulig å sette noen standarder som kan gjelde på tvers i bransjen da omtrent alt vil være «skreddersøm». To influencere med like mange følgere kan prises helt ulikt fordi faktorer som formidlingsevne, “cred”, tema osv har forskjellig verdi. I tillegg kommer faktorer som hvor mye arbeid som skal legges i produksjonen; skal det filmes av influencer på “gutterommet” eller skal man ut å reise, skal det involvere ekstern fotograf, regi, klipp etc?

Mitt tips er å snakke med noen av de proffe aktørene som jobber tett med influencere som kjerne før man velger. Sjekk referanser, se hva de har gjort tidligere og velg noen som er flinke, ærlige og redelige!

På utkikk etter mer lesestoff?

Meld deg på vårt nyhetsbrev
 
Alle rettigheter reservert 2024