Google har de siste dagene sendt ut melding om endringer rundt remarketing via Google Analytics.

Endringen om at, brukerne kan dra nytte av ny funksjonalitet for flere enheter som er tilgjengelig i AdWords og DoubleClick, gjør at mange må oppdatere sine personvernvilkår på nettsiden.

Her kan du lese hele meldingen:

«Fra og med 15. mai 2017 forbedres remarketingmålgrupper som er opprettet i Google Analytics, slik at du automatisk kan dra fordel av den nye remarketingfunksjonen for flere enheter som er tilgjengelig i AdWords og DoubleClick. Dette gjør at du kan nå kundene dine på flere enheter når du bruker Google Analytics-målgrupper.

Vi har undersøkt og kommet frem til at seks av ti Internett-brukere begynner kjøpsprosessen på én enhet, men avslutter den på en annen. Med remarketing for flere enheter i AdWords og DoubleClick kan du nå brukerne med mer relevante annonser når de søker eller blar gjennom på en annen enhet etter å ha besøkt nettstedet ditt på én av enhetene sine.

Der brukerne har gitt Google tillatelse til å knytte nettleser- og apploggene til Google-kontoene deres, og til å bruke informasjon fra Google-kontoen til å tilpasse annonsene de ser på nettet, bruker Google data fra påloggede brukere sammen med Google Analytics-dataene dine for å bygge og definere målgruppelister for remarketing på flere enheter. For å støtte denne funksjonen samler Google Analytics inn disse brukernes Google-godkjente identifikatorer, som er Googles persondata, og slår disse midlertidig sammen med Google Analytics-dataene dine for å fylle ut målgruppene dine.

Du trenger ikke gjøre noe for at disse endringene skal tre i kraft, men du bør se gjennom personvernreglene dine og gjøre eventuelle endringer for å forklare hvilke data bedriften din samler inn og deler med Google.

Disse endringene påvirker ikke rettighetene dine til Google Analytics-data, og du eier fortsatt disse. Som vanlig kan Google-brukerne styre annonseopplevelsen sin (eller velge bort annonser med et personlig preg, fullstendig) ved å gå til Min konto.

Hvis du ikke ønsker å aktivere remarketing med Google Analytics, slår du av datainnsamling for remarketing.»

Les mer om remarketing og retargeting her.